Schouderrevalidatie

De schouderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken van klachten die zich situeren in het nek-schoudercomplex. Er wordt op basis van de onderzoeken een fysiotherapeutische werkdiagnose opgesteld waarna een individueel behandelplan volgt.

Het kan hier gaan om een acute schouderklacht of een  chronische schouderklacht, beide problemen  worden in een individuele aanpak behandeld.

Daarin zit de kracht van de schouderfysiotherapeut: er wordt heel individueel gekeken waar het probleem zich situeert en wat we eraan kunnen doen om zo te proberen een lange-termijnoplossing te verkrijgen.

Bij de behandeling van schouderpatiënten gebruiken we steeds een combinatie van enerzijds manuele therapie (hands-on) en anderzijds oefentherapie. Door de nadruk te leggen op oefentherapie kunnen we de patiënten hands-off tools geven waar ze zelfstandig mee aan de slag kunnen. 

Daarnaast beschikken we over een paar specialistische therapieën, waaronder shockwave therapie, een therapie die steeds meer positieve resultaten geeft. in de behandeling van heel specifieke letsels zoals peesontsteking, al dan niet in combinatie met verkalking. Ook dryneedling vindt zijn toepassingsgebied binnen de behandeling van schouderklachten, specifiek in de aanpak van gespannen spieren.