Frederick Lanszweert

Frederick Lanszweert

Ik ben in 2006 afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en de Kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Sinds die tijd ben ik werkzaam bij Fysiofit Terneuzen. In 2007 behaalde ik het diploma Manuele Therapie.

In de loop van de jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in de behandeling van schouderproblemen. Als schouderfysiotherapeut ben ik aangesloten bij het Schouder Netwerk Zeeland, waar ik als vakinhoudelijk bestuurslid mede verantwoordelijk ben voor het opzetten van (bij)scholing voor collega schouderfysiotherapeuten.

Mijn bijzondere interesse in echografie van het bewegingsapparaat heeft er toe geleid dat ik al geruime tijd gebruik maak van echografie om de fysiotherapeutische diagnostiek te ondersteunen.

Naast mijn werk in deze praktijk geef ik deeltijds praktijkonderwijs binnen de basisopleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent en ben ik docent in een nascholingsinstituut voor fysiotherapeuten (The Hive Academy).

“Binnen het Schouder Netwerk houden we met de collega’s artikelrondes, doen we aan casuïstiek en krijgen we vakspecifieke (na)scholing. Zo kunnen we onze kennis paraat en up-to-date houden. Via het netwerk zijn ook de lijnen naar de (schouder)orthopeden en huisartsen kort; er is directe communicatie. Deze manier van werken, waarbij de schouderklacht steeds multidisciplinair aangepakt wordt, komt de patiënt honderd procent ten goede.”